Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Paleomellis, så gott det går

Usch, nu har jag dragit ut på det här inlägget så himla länge så det finns liksom ingen återvändo längre. Det där med mellis vet ni? Paleomellis. Jag lovade ju att knåpa ihop ett bra inlägg åt er, med en massa bra idéer, men jag måste nästan lämna walkover på den för det finns nämligen inga!
 
Det är jättelätt och gott att äta paleo, men när det kommer till mellisarna är det faktiskt lite klurigare. Särskilt om man är en sån där som absolut vill ha protein i varje mål! Annars funkar ju en frukt och mandel utmärkt. Mandel innehåller för övrigt ganska mycket protein, inte bara fett. Men vill man ha ännu mer protein, en "riktig" proteinkälla, ja då är det lite klurigare.
 
Förstås finns "det gamla vanliga";
 
Kokt ägg
Smoothie med avocado, rått ägg, frysta bär och banan. Kokosmjölk om man vill.
Makrill, tonfisk och andra illaluktande konserver
Kycklingbitar som blev kvar av gårdagens middag
Skinka eller rostbiff lindat runt paprika eller äpple
Lax alla sorter
Sill! Mindre gott tycker jag, men funkar för den som gillar det
 
Ja, ni ser. Det är liksom inte så mycket nytt. Själv äter jag två kokta ägg och en sked nötsmör på förmiddagen. På eftermiddagen, nja jag vet inte. Ibland blir det äpple och mandlar, andra gånger ingenting. Det beror lite på hur och när lunchen infaller. Ibland äter jag inget mellis på förmiddagen och då ligger äggen kvar i kylen till eftermiddagen.
 
Så det blir mycket mandlar för min del. Och det duger. Jag ville ju komma ifrån proteinhetsen och det har jag ju gjort mer och mer och ser ingen anledning att återvända dit. Men jag får helt enkelt be om ursäkt för att jag inte har fler, bättre idéer.
 
Laga lite mer middag, spara en del och ät det som mellis! Det var väl så de gjorde på stenåldern?! Inte för inte som vi ser en hårig man med en kycklingklubba i högsta hugg när vi tänker på förr i tiden. Sen behöver ni inte spara ut allt hår på kroppen, det går att leva paleo ändå ;-)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Stepup 2 Fitness

Jag håller med dig att det är klurigare med paleo mellisar. Här kommer lite av det jag äter ( som inte du har på din lista)

Kokosmjölk och frysta bär
Kokosmjölk och granola
Äggmuffins
Pannkakor (kokosmjölk och kokosmjöl)

Mycket kokos och det gäller att man gillar det :-)

Svar: Ja, mycket kokos och lite protein... Åtminstone i det två första, och det är ju just det där proteinet folk är på jakt efter... Annars finns det många bra mellisar :-) Äggmuffins?! Finns receptet på din blogg?! Annars, lägg ut genast! ;-)
bodycomf

2012-10-25 @ 11:50:57
URL: http://www.stepup2fitness.se/blogg
Postat av: Alexandra

Jag brukar snabbtina några räkor under vatten och skala och äta till mellis! Det är ju protein, men har inte så stor koll på om det är paleo eller inte, men det borde det väl vara? :)

Svar: Jajamensan, räkor fanns på stenåldern, alltså paleo :-) Jag köpte faktiskt räkor idag! Tyvärr delar jag hem med en allergiker, så det blir inte skaldjur så ofta här...
bodycomf

2012-10-25 @ 12:00:17
URL: http://tenderlyn.wordpress.com
Postat av: Mina träningstajts

Det här är ju skälet till att de där himla mejeriprodukterna ju liksom alltid går vinnande ur striden (för o-paleoaner som jag själv). Lätt att ta med, enkelt att variera, kan toppas med massa godsaker för extra vitaminlyx. Eller är alltihop bara vana..? Att dela en avokado är ju inte precis mer ansträngande.

Svar: Ja det är nog vana, och så det där med proteinet... Tänk om det fanns ett protein som gick att förvara i rumstemperatur och inte luktade skunk (tonfisk, makrill...)! Vi får uppfinna ett ;-)
bodycomf

2012-10-25 @ 14:13:02
URL: http://minatraningstajts.wordpress.com
Postat av: NaturligtvisareJulia

Kan bara hålla med om paleomellisproblematiken. Skrev faktiskt ett inlägg om detta häromdagen där tipsar jag om mina bästa mellanmål. Kanske något du gillar? http://naturligtvisare.se/2012/10/22/pumpabrod-till-mellanmal/

Svar: Tack! Har inte kollat din blogg förut, men nu vet jag ju vad jag ska göra ikväll :-) Redan lagd i listan, bara att läsa ikapp!
bodycomf

2012-10-25 @ 16:43:55
URL: http://www.naturligtvisare.se
Postat av: Lotta

Åh, jag som hade sådana förväntningar på det här inlägget! Jag tror min mage överreagerat på laktos pga massa kvarg, så mejerimellisar går bort. Och ägg är inte min grej. Men nähä, du har inte heller hittat lösningen! :-)

Svar: Förlåt ;-)
bodycomf

2012-10-25 @ 22:58:32
URL: http://www.lottasgata.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback