Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Idealkroppen?

Annie skrev igår ett inlägg om idealkroppen och det där med mål, utseenderelaterade i de flesta fall, och hur målen förändras med tiden. Läs gärna, och kolla in rutorna hon skaffat sig :-)
 
Jag hade tänkt på det tidigare under dagen, när jag körde ett pass i boxen. Just det där med hur jag ser på min kropp. Jag älskar den! Inte alla delar alltid, men nästintill. När jag är på gymmet eller i boxen älskar jag att känna känslan av att den kan! Att den gör det jag vill att den ska göra. Att den är stark, stabil och lyssnar till minsta lilla kommando. Ja den är helt underbar!
 
Den tar mig dit jag vill. Såklart kräver den en del men så länge jag tillgodoser behoven så dansar den helt och hållet efter min pipa.
 
Det är mäktigt att känna att man har kontroll över så gott som varje muskelfiber. Att känna att man kan spänna till, hålla kontrollen och utföra något som egentligen är jättetungt och svårt, men som bara fungerar. Det bara går av sig självt!
 
Att känna att jag har en stark stabil bål som hjälper mig att utan problem pressa många kilo i bänkpress gång på gång på gång. Att våga lita på att rumpan och låren hjälper mig upp ur den djupaste knäböj. Att axlarna klarar att stabilisera och hålla stången på raka armar när jag pressar upp en herrans massa kilo.
 
Det, det är min idealkropp! Stark och hel. Det finns inget som klår den känslan, inget!
 
Muskler är trevligt, javisst, men kontroll och fullt förtroende för sin kropp, det är banne mig ännu mer värt!
 
Kom igen nu kroppen, det här fixar vi!!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Härligt inlägg! Så ska jag oxå ha det en vacker dag :)

Svar: Klart du ska :-)
bodycomf

2012-10-25 @ 16:03:52
Postat av: Tove

Så där kan jag också numera känna medan jag tränar, för jämfört med mig själv är jag ju mycket starkare än för tex ett halvt år sedan. Svårt bara att få känslan att stanna kvar efter passet. Men är kanske på rätt väg? Och nu skall jag försöka skicka bara en kommentar...;)

2012-10-25 @ 16:24:36
Postat av: Tove

Så där kan jag också numera känna medan jag tränar, för jämfört med mig själv är jag ju mycket starkare än för tex ett halvt år sedan. Svårt bara att få känslan att stanna kvar efter passet. Men är kanske på rätt väg? Och nu skall jag försöka skicka bara en kommentar...;)

Svar: Ja! Du är på rätt väg!!
bodycomf

2012-10-25 @ 16:24:37
Postat av: Tove

Nej vad är detta... Två kommentarer igen?!

Svar: Hehe, oroa dig inte över det, det är blogg.se som strular och håller på... ;-)
bodycomf

2012-10-25 @ 16:25:31
Postat av: Lotta

Kloka ord! Jag är inte där än, men på god väg. Och mitt på den goda vägen, så har jag landat i att min kropp är min kropp - och det är mitt ansvar att ta hand om den och få den som jag vill. Ingen annan kommer göra det åt mig. Den känslan är en skön grund att stå på, och jag vet att när jag når dit jag vill, så kommer jag vara så nöjd! För att jag gjorde det själv!

2012-10-25 @ 22:40:48
URL: http://www.lottasgata.blogspot.com
Postat av: Emma

Helt ovärderlig känsla när man känner musklerna och kan kontrollera dom fullt ut. Nu är jag inte alls så stark i kroppen men jag ser verkligen fram emot att uppleva det där snart igen. Nästan lite som runners high.

2012-10-25 @ 22:51:41
Postat av: Emma L

Ja jösses dit vill jag. Men igår hade jag den omvända känslan. Allt var så tungt, jobbigt, kroppen ville INTE. Men jag blev förbannad och körde mind over body och det blev ditt tabatapass för hela kroppen. Trodde jag skulle avlida på höftlyft och burpees. Tack för din inspiration!

Svar: Men ibland måste man ju ha den där "dåliga" känslan, för att liksom märka när det blir bättre :-) Bra jobbat på träningen, du vann över segheten! :-)
bodycomf

2012-10-26 @ 10:29:24
URL: http://kevlarsjaltranar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback