Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Färsbiffar, paleo om man vill

Gårdagens lunch och middag, och även tisdagens middag. Vem sa att man skulle variera sig?!
 
Färsbiffar gjorda efter ett recept som från början kommer från Paleo Nordic.
 
I en bunke, valfria mängder av följande;
 
nötfärs, eller annan färs
ägg
senap
kokosmjölk
basilika, oregano, timjan, salt och peppar
valfri fond, jag gillar kalv
 
Låt gärna smeten stå i kylen någon timme för att smakerna ska sätta sig. Gör biffar, lägg i form eller på plåt, linda bacon runt. In i ugnen 30-40 minuter, 200 grader.
 
Jag serverade mina biffar med morot, gul lök och vitkål som jag hade hyvlat med potatisskalaren (skurit löken, lättare!) och stekt i olivolja. Krydda med flingsalt, peppar och rosmarin. Vill man kan man även hälla på ett gäng rostade och saltade sojabönor, mandlar eller solrosfrön för att få lite mer "kras" i maträtten.
 
Gott!
 
Och så är det väl upp till var och en att bestämma huruvida bacon är paleo eller ej. Jag anser det inte vara särskilt paleo, men äter det ändå vid enstaka tillfällen, precis som andra saker jag gillar som inte är paleo. Det förekommer relativt ofta i just paleorecept, så någonstans sitter någon och mässar ut att bacon, jo det fanns visst på stenåldern. Men som sagt, frivilligt att använda det, och biffarna blir goda även utan bacon. Fast inte lika ;-)
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Ida

Låter väldigt mumsigt!
Har precis testat "ditt"/Saras senaste recept på fröknäcke och måste bara säga TACK! Jag är fröknäcke-frälst! Bra uppladdning inför fredagsfighten :)

2012-10-25 @ 21:04:54
URL: http://blogg.mama.nu/annaida

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback