Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Utböling!

Titta vad jag har hittat i lådan på jobbet! En perfekt 'jordnötssmörätarsked'. Lagom lång så det inte blir kladd på skaftet och alldeles perfekt storlek. Lite större än en liten sked men lite mindre än en stor. En katt bland hermelinerna så att säga!

Nu gäller det bara att ingen annan hittar den här lilla skatten. Fast å andra sidan, mig veterligt är det bara jag som äter något direkt ur burken här på jobbet. Och jag är garanterat den enda som käkar jordnötssmör! 'Konstigheter' brukar kollegerna säga till mig samtidigt som den hugger in på smörgåstårtan, bullen eller glasstruten ;-)

Hur är era kolleger? Nyttiga som ni? Noll koll? Vad har de för åsikter om hur ni äter? Mina arbetskamrater äter inte som jag, men tacksamt nog har de heller inga åsikter om det. Skönt tycker jag!Kommentarer
Postat av: Jenny

Mina kollegor består till största delen av män i åldern 40-55 år och de äter ju inte direkt som jag...Lite förvånade ansiktsuttryck ibland och nyfikna frågor, men jag tror de tycker att det är lite kul och de är absolut inte nedlåtande. Av någon anledning tror jag att det är lättare att avvika från mängden när man har män omkring sig, än om det är en arbetsplats med många kvinnor. Håller ni med, tjejer??

2012-05-09 @ 14:18:07
Postat av: Annie

I Skåne har de åsikter till tusen, men de börjar lugna sig. Här uppe är de ingen som säger så mycket. Dock få eller inga som äter hälsosamt på något av ställena.Många som "bantar" en vecka eller två för att sen vara tillbaka igen.

2012-05-09 @ 14:18:27
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Maria

Mina kollegor inom verkstadsindustrin består främst av medelålders män med kulmage. Behöver kanske inte nämna att de inte har samma syn på kost som jag ;-) Satt och åt kvarg med bär häromdagen och fick frågan "ÅH, äter du GLASS?". Fika från leverantörerna är alltid dagens höjdpunkt, tydligen. Jag håller med dig Jenny, jag får också mycket nyfikna frågor men ingen som direkt ratar min kost. Folk är mest okunniga bara. Tror också att herrarna lägger mindre energi på vad andra stoppar i sig än vad motsvarande mängd kvinnor skulle ha gjort. Jag gillar mina kollegor ;-)

2012-05-09 @ 14:37:35
URL: http://mariapaavola.blogg.se/
Postat av: Maria

I början var det ett himla tjat om att jag skulle "unna" mig. Nu säger dom inte så mycket. Och jag bytte helt sonika ut fruktkorgen på jobbet mot en frukt och grönsakskorg så nu knapras det en del morötter runt fikabordet. Kollegorna var mest förvånade över att jag inte åt av dom 15 kilona godis som jag fick av en av mina beställare i julklapp - jag bjöd mina överviktiga kollegor på godiset istället...

Men som fler skriver - jag jobbar bara med män och dom lägger inte ner så mycket energi på vad andra gör. Det är mer kvinnor som håller på med sånt, tyvärr.

2012-05-09 @ 16:11:16
URL: http://tantengoesfit.wordpress.com/
Postat av: AmandaP

Varit på massage utbildning i 2 dagar nu...Och naturligtvis hade jag med både keso, kesella, frukt och ägg till mellanmål, då de andra åt kakor. Första kommentaren var: Jaså du bantar....mmm vad säger man? orkar man? 12 människor som jag inte känner speciellt väll, men ska jag behöva försvara? Just dessa dagar orkade jag inte ens kommentera. Men av ledaren fick jag en kommentar när vi gjorde en övning: Oj vad stark du är! Mmmm jag ser kanske inte så mycket ut för världen, men stark är jag:-)

2012-05-09 @ 20:56:54
Postat av: Smaljeansen

Nänä den perfekta skeden är förstås en sån där babymatssked! Lång och smal och skopar lätt upp rätt mängd ;-)

2012-05-09 @ 22:22:34
URL: http://smaljeansen.blogspot.com
Postat av: Linda

Mina kollegor går antingen på nutrilett eller äter allt onyttigt som kommer i deras väg. Får inte som mycket kommentarer om vad jag äter utan mer om vad jag inte äter. Alltså att jag inte äter fikabrödet som serveras.

2012-05-09 @ 22:41:00
URL: http://ninnizzen.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag jobbar i en klädbutik med bara tjejer, några av dem struntar i allt, dricker flera liter cola om dagen och fikar jämt, en dricker något te som ska få en att tappa i vikt samtidigt som hon trycker 3 frallor till frukost, men en brukar be om tips, vi har alltid varsin kesella-burk och så delar vi på en mörk chokladkaka som räcker i två veckor ungefär. Ibland är det lite jobbigt för det finns alltid en anledning att fira något - och då ska stora fikabordet fram. Kakor, bullar och godis i mängder.. Har man tur kanske det finns några vindruvor också. Men när humöret och blodsockret sjunker mit eftermiddagen är det inte alltid lätt att stå emot!Jag själv äter inte strikt lchf men undviker socker och vitt mjöl, främst för att jag får migrän och magproblem av det numera :)

2012-05-09 @ 23:06:59
URL: http://justmakethechange.blogg.se/
Postat av: bodycomf

Men hörrni, varför är det så att tjejer ska kommentera varandra hela tiden? Att man ska "unna sig", eller om man bantar och så vidare... Oftast med lite menande blickar och tonfall. Avundsjuka? Och det där "bantandet" då, att dricka läsk och äta frallor och sen ta en nutrilett eller liknande till middag. Nej, fy tusan! Skicka hit era kolleger så ska jag få ordning på dem ;-)Smaljeansen - förstår din poäng, men denna är lite lite bättre för den är lika lång men liiiiite större :-)2012-05-10 @ 10:04:32
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Felle

Vad är det för sorts jordnötssmör du har på skeden? Ser mumma ut!2012-05-10 @ 10:13:03
Postat av: Ann-Louise

En del kommenterar min mat, eller framför allt mina mellisar och att jag inte äter fikabröd. Och att jag äter "igen"! Därför äter jag oftast mellisarna på mitt kontor... En av mina kollegor skulle verkligen behöva gå till dig ;)

2012-05-10 @ 11:21:15
Postat av: bodycomf

Felle - Green Choice Crunchy, det absolut bästa!!:-)Ann-Louise - ja, det där att man äter hela tiden får jag också jämt höra... Skicka hit henne!! :-)

2012-05-10 @ 13:18:20
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: ealina

Perfekt sked! :D

Mina långskaftade skedar här hemma är såna där yttipyttismå, nästan som barnmatarskedar fast ännu mindre. Fick dem som tillbehör till några fina höga glass-skålar en gång, om du undrar. Fast jag har aldrig ätit glass med dem, behöver större sked än så då, hehe.

2012-05-10 @ 20:37:00
URL: http://ealina.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback