Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Söndagssmärta.

Igår laddade jag min kropp med pizza (hemmagjord, men inte ett dugg "nyttig") och lite Ben & Jerrys och tänkte mig ett hårt träningspass på gymmet idag, eller kanske ett långpass i spåret. När lilla B väckte mig i morse sa min kropp direkt något i stil med "träna idag? Haha... det kan du ju försöka dig på...!" En skaplig träningsvärk i rumpan idag, hurra!!! Äntligen! Som jag slitit och kämpat för att uppnå detta! Och nu äntligen... Gårdagens pass med perfekt teknik och ett gäng väl utvalda övningar i rätt ordning gav utdelning minsann! Hur ska detta firas tro?

Blir det träning idag får det bli spontant, precis som hela denna vecka varit. Oplanerad, ostrukturerad. Dock, trots brist på planering, har jag denna vecka skördat ett tungt benpass, två "testpass" med funktionell träning, ett riktigt bra, och ett ganska bra crossfitpass (på egen hand) och två eller kanske tre vilodagar. Jag har så mycket att tänka på, göra, besluta om och så vidare så träningen kommer även nästa vecka att enbart bestå av det som för stunden känns bra. Tid för träning finns inplanerat, såklart, men mer detaljerat än så blir det inte.

Rätt skönt faktiskt. Att bara flumma runt lite och göra det som känns bäst. Det blir ju lite som om att jag faktiskt kan göra ALLT i en enda blandning och ändå blir det massa vila! Inte illa va?! Någon vecka till, max två, men sen är det dags att styra upp sig litegrann igen, och förhoppningsvis är livet lugnare på andra plan då så att det finns tid att tänka på träningen också, inte bara att göra den. Fast vadå, egentligen, tänk om det vore tvärtom? Att jag bara tänkte och INTE gjorde? Det skulle ju definitivt vara sämre! :-)

Nu blir det lite förmiddagskaffe och sen ut i solen. Maskrosplockning har jag förstått är utmärkt träning både för handleder och psyke; det poppar upp en ny så fort du nypt av en så du kan aldrig riktigt se vart det egentligen är du rensat...

Vad gör ni denna soliga söndag? 

                                           

                                          Skulle kunna vara vår gräsmatta... (ogräsmatta).


Kommentarer
Postat av: AmandaP

Jag pressade tiden på milen i går, i dag är jag mörr i hela kroppen. Maken fyller år och det ska vi fira med annanaspaj, men innan dess hade jag tänkt att han skulle få sig rtt träningspass, få se vad jag kan komma på, något förslag? Han brukar ju "älska" dina utmaningar:-)

Annars blir det nog till att vara ute så mkt som möjligt, kanske börja fixa i husvagnen, ska på cross tävlingar några helger fram över, så det måste packas och fixas!

2012-05-13 @ 10:13:20
Postat av: bodycomf

Amanda P - bra jobbat! Jag är också mör, skönt! :-) Självklart ska han köra ett födelsedagspass och mitt förslag är att du ger honom en "Lucky 7". På 7 min, så många varv som möjligt av 7 armhävningar, 7 burpees och 7 svingar. Egentligen ska det vara boxhopp istället för armhävningar, men ni kanske inte har någon låda?Om han inte är trött sen så ger du honom nästa utmaning; på varje minut i 10 min: 10 benböj och 10 burpees. Ju snabbare han jobbar desto mer vila, tar det 55 sek blir det bara 5 sek vila, gör han på 40 sek blir det ju 20 till nästa intervall börjar. Hinner han inte runt börjar han helt enkelt om när minuten gått. Titta på, heja, peppa och njuuuuut! ;-) Och berätta helst inte vad han tycker om mig efter passet ;-)

2012-05-13 @ 10:41:57
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Lotta -Fokuserad Energi

Härligt för dig! Jag har tränat, städat, fixat/donat, gjort saker på bliv hustomten, nu blir det mys och lugn för att sedan dra igång med veckans mat:-) kram

2012-05-13 @ 11:17:55
URL: http://www.fokuseradenergi.se
Postat av: Maria S

Grattis till träningsvärken :) vi har kört ett städrace, passar på att röja i barnens rum medan de är hos farmor.

Varvet gick långt över förväntan igår, slog min tid från förra året med över 1 min, tid iår 1.48.07, mycket nöjd :) hela loppet kändes bättre än förra året. Har inte löptränat så mkt men all annan träning ger resultat. Nu ska gräset få sig en omgång.

2012-05-13 @ 12:29:58
Postat av: Marie

Skönt att "flumma runt" och köra det som det känns som om det är dags för. Det gör jag jämt... Men så har jag inte så väldans höga mål med min träning heller! Idag är det i alla fall vilodag med trädgårdsarbete och maskrosplockning här med.

Postat av: Lina

Jag har varit på gymmet och tränat ben och rumpa. Sjukt kul, och sjukt jobbigt. Nu blir det en promenad i solen, och sedan ska jag slappa med en bok i soffan!

2012-05-13 @ 13:10:37
Postat av: Pia

Härligt med träningsvärk. Jag har lite av en flumma runt-period nu. Planerar inte så noga min träning. Ibland blir det ett Zuzana pass, ibland bodyrock, jogging, egna påhittade pass. Rätt så skönt. Har inga stora mål med träningen just nu, tränar för att det är roligt och för att hålla formen.

Grattis Maria :-) Superbra tid!

2012-05-13 @ 13:55:42
Postat av: Pia

Och så firar vi morsdag i Finland idag. Så jag har fått lyxfrukost med bl.a croissanter med brieost och fikonsylt, så gott :-) Barnen hade pysslat egna presenter och snart ska vi äta grillad broiler med smak av citron och lime och en härlig sallad med jordgubbar, getost, rucola, nötter och annat gott. Sen blir det nog ännu en latte i solen och Annies chokladkaka :-)

2012-05-13 @ 14:13:48
Postat av: bodycomf

Maria S - BRA jobbat!!!Pia - åh vilken härlig dag du verkar ha haft!! Här är det mors dag om två veckor tror jag, jag ska nog be och få samma fina uppvaktning som du fick :-)

2012-05-13 @ 18:49:16
URL: http://bodycomf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback