Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mer om magmuskler.

Besöket hos sjukgymnasten häromdagen innebar intressanta diskussioner om magmuskler och då främst delade sådana. Jag har ju tidigare sagt att det inte finns så mycket forskning på området, särskilt inte svensk sådan, men nu är det minsann på gång! Hittills har ju nästan allt som har med graviditet att göra ansetts "normalt" och delade magmuskler och de problem som kan uppstå av det har liksom inte riktigt lyfts fram men jag tror att vi kan förvänta oss mer fokus på det framöver. Bra!

Min sjukgymnast tyckte absolut att jag skulle sy ihop mina magmuskler om jag märker att delningen blir större, men än så länge tycker jag det går åt rätt håll. Dock får jag nog ge upp hoppet om att de kommer att gå ihop helt och hållet någon gång men så länge jag klarar av det jag vill göra med korrekt teknik (och då ställer jag ju ganska höga krav på min kropp) är alltså en operation inte nödvändig.

Än så länge har jag inte hittat någon i min stad som opererar, men antar att man får kontakta sjukvården och "slåss" en hel del för att få det gjort om man vill ha det kostnadsfritt. Kanske borde man egentligen passa på, innan det blir alltför vanligt och "alla" vill göra det?! Hm... tål att tänkas på! Det finns åtminstone en läkare som kan genomföra operationen i min stad, för en annan patient hos min sjukgymnast hade lyft "lite tungt" och spräckt magmusklerna så det blev en delning. Och HAN hade garanterat inte fött barn. AJ!!!

Den här övningen ska jag testa! Funkar med all säkerhet fint, trots delade magmuskler!


Kommentarer
Postat av: M

Anna som har bloggen Trend o Träning http://blogg.aftonbladet.se/trendotraning har skrivit en del om hur hon kämpar med delade magmuskler och navelbråck. Navelbråcket ska opereras genom landstinget, men vill hon operera magmusklerna är hon hänsvisad till den privata sektorn. Vet inte om det skiljer sig mellan olika landsting eller inte, men hade du bott i Stockholm hade du förmodligen fått betala kalaset själv! =0(

2012-05-12 @ 16:20:05
URL: http://ettforsokattkommaiform.blogspot.com
Postat av: bodycomf

M - ja jag har läst hennes inlägg om det och såg att hon fått en tid för det nu! Det skiljer sig säkert mellan landsting, men har inte kollat upp det här ännu. Jag skulle nog inte vilja operera ändå, möjligtvis bråcket då, men inte sy ihop musklerna. Tack för tipset! :-)

2012-05-12 @ 19:26:44
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Hej hopp! Personbästa är slaget, Göteborgsvarvet på 1.49 :-).

2012-05-12 @ 20:58:58
Postat av: bodycomf

Cecilia - hurra!! Bra jobbat!

2012-05-13 @ 07:01:30
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Elin

Nu jäklar ska jag också ta tag i min mage! Delade magmuskler som vägrar hitta tillbaka till varandra- förmodligen pga mitt lilla bråck som finns ovan naveln :-(... Bråcket hoppas jag verkligen att jag får opererat men musklerna kan jag leva med.

Lycka till med magen(snygga!) din!//Elin

2012-05-13 @ 14:50:25
URL: http://elinpels.blogg.se/
Postat av: bodycomf

Elin - får jag fråga vem du kontaktat för att få bråcket opererat? En barnmorska som skickat dig vidare, eller direktkontakt med operation? Jag tänkte jag skulle ta tag i det nu i veckan, men vet inte riktigt var jag ska vända mig...

2012-05-13 @ 18:47:55
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag vet inte om jag får det opererat men jag HOPPAS! Jag har en läkartid på vårt lilla sjukhus och hoppas få träffa en vettig läkare som kan "skicka mig vidare". Jag räknar med att det kommer att ta tid då jag antar att det inte är något som räknas som speciellt akut...Men den som väntar på nåt gott, eller nåt, haha!2012-05-14 @ 17:40:50
URL: http://elinpels.blogg.se/
Postat av: bodycomf

Elin - jag håller tummarna och hör gärna av dig om hur det går!

2012-05-15 @ 06:57:04
URL: http://bodycomf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback