Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mekaniskt korrekt!

Inledde fredagen med ett besök hos sjukgymnasten. Det sista, för numera är jag mekaniskt korrekt! Inte perfekt, det blir vi aldrig, men på god väg och inget snett bäcken, felställda höftben, sneda axlar och så vidare. Fortfarande delade magmuskler, ja, men transversus är väckt till liv, har börjat fungera och därmed låtit andra muskler sätta igång att göra det de ska göra och inte bara agera som stabilisatorer för kotorna i ryggen. Nice!! :-)

Och vet ni vad det allra bästa var? Idag hittade vi det allra sista lilla som skulle justeras, i korsbenet, och för att följa upp det här nu är det bästa jag kan göra att SPRINGA! Och det är ju just precis vad jag ska göra! När man håller på och ändrar om i kroppen är tydligen löpning utmärkt för att "lära" kroppen "det nya". Kanske inte två mil på asfalt i en lutande dikesren, men allt annat ;-)

Därtill ska jag koncentrera mig på att göra "åttor" med höfterna när jag springer och inte sträva efter att hålla dem stilla. Kanske något som även ni kan anamma? Åttorna alltså? För att hitta den mest skonsamma och "ekonomiska" löpstilen.

Sedan fick jag även lära mig att kroppens tyngdpunkt sitter i rumpan! Korsbenet närmre bestämt, så när ni ska lära era barn att cykla, tala om för dem att de ska styra med rumpan så slipper ni snart springa efter med krökta ryggar...

Nu firar jag alla bra nyheter med min favorit. Min absoluta favorit av allt som finns, surdegsbröd med ett rejält lager Bregott och perfekt kokta ägg.

Hur har ni börjat fredagen? Och hur fortsätter den?


Älskling!

Kommentarer
Postat av: Lotta -Fokuserad Energi

Härligt för dig! Smått stressig morgon och dag men nu har jag bara en sak kvar och sedan tar jag helg:-) Vilken underbar måltid!!! Kram

2012-05-11 @ 13:18:08
URL: http://www.fokuseradenergi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback