Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggvanor?!

Imorse kom jag att tänka på en sak som jag är lite nyfiken på. Hur ser era bloggvanor ut? Jag kan ju se statistiken på antal besökare på min blogg och hittills har jag kunnat konstatera att torsdagar verkar vara den absoluta favoritdagen för er läsare? Stämmer det? Hur stämmer det för er andra bloggare? Har ni också flest besökare en viss dag i veckan? Vilken?

Jag vill veta! Hur många bloggar läser ni? När? Hur? Varje blogg flera gånger om dagen? Har ni en bestämd runda ni kör eller blir det mer det som dyker upp liksom?

Hur och när kommenterar ni? Ni som inte brukar kommentera kan väl göra det nu, och berätta varför ni INTE gör det? :-)

Själv har jag tio bloggar på min mobil och fjorton eller femton på datorn (varav tio är samma som de på mobilen). Av dessa läser jag och kommenterar på fem av dem dagligen, som min lilla "bloggfamilj" liksom :-) Jag är säkert inne på dem två-tre gånger per dag och kollar vad de har för sig..! De övriga kollar jag en gång per dag, för inspiration och av nyfikenhet. Då och då halkar jag in på andra bloggar, eller, ganska ofta
:-) Vissa av dem fastnar jag för så listan växer ju allteftersom...

På listan finns enbart träningsbloggar förutom en, som är en kompis "allt om livet-blogg". Det tar mycket tid att läsa bloggar, ja, men å andra sidan har jag helt slutat läsa tidningar och magasin, och bloggarna är ju gratis och alltid så himla inspirerande, man kan läsa bara det man vill, hoppa över sådant man inte är intresserad av och se fina bilder, så man får se det positiva i det! 

                                                   


Kommentarer
Postat av: Annie

Gällande läsandet så klickar jag in mig via bloglovin på mina favoriter, läser gärna som avkoppling på lunchen på jobb eller på tåget :) Istället för en tidning liksom. Gällande statistiken på läsandet har jag inte någon större koll - fredag/lördag och storhelger minskar det en del iaf :)Gällande kommenterandet så blir det för min del att jag kommenterar när jag gillar eller har en åsikt om det som skrivs. Både för kommunikationen och det utbytet som blir mellan oss bloggare - är ju mycket roligare för den som bloggar om det blir respons dessutom :)

2012-05-11 @ 11:04:29
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Åsa

Hej, din blogg är min start på dagen! Alltid inspirerande och intressant med generösa tips och hemmaträningspass. Blir lika fascinerad varje gång jag grubblar över något här hemma tex putmagen eller kost och det vips dyker upp ett inlägg här - som om du vore telepatisk. Du är favvobloggen och sen läser jag fyra till varje dag. Mycket bra start på dagen!

2012-05-11 @ 11:08:27
Postat av: Petra

Jag brukar gå in på bloggarna jag följer på morgonen, sen kanske nån mer gång per dag (dom jag vet uppdaterar ofta, som du tex).

Följer även Linnéa i USA, Crossfit-tjejerna Paulina och Sara Tilling från Helsingborg, Olga, och diverse Crossfit-sidor.

Din blogg är verkligen rolig, gillar ditt sätt :)

2012-05-11 @ 11:20:50
Postat av: Petra

Ps. Jag älskar även dina recept! Har gjort flera av dom eller anpassat till paleo, där det behövs ändras :)

2012-05-11 @ 11:22:05
Postat av: maria

Jag sitter framför datorn hela dagarna och passar på att kolla bloggar medan jag andas ;-)

Jag har oxå en bloggfamilj och vi är ett gäng som följt varandra i många år och flertalet av oss har träffas privat. I sommar ska jag och en bloggtjej från andra sidan Sverige hälsa på en genensam bloggvän i Danmark :-)

Bloggar som ofta uppdaterar kollar jag flera gånger per dag och kommenterar för det mesta eftersom jag själv tycker att det känns märkligt att folk som besöker min blogg regelbundet (kollar via statcounter) aldrig kommenterar.

2012-05-11 @ 11:30:18
URL: http://tantengoesfit.wordpress.com/
Postat av: Carina

Läser din blogg flera gånger om dagen! MEN är väldigt dålig på att kommentera. Beror nog på att jag är lite blyg och vet inte riktigt vad jag ska skriva. Skriver bara när jag känner att jag har något bra att säga:-) Men jag läser din och många andra träningsbloggar för inspiration. Jag sitter ensam på ett kontor framför datorn stor del av dagen och då läser jag bloggar när jobbet blir tråkigt.

2012-05-11 @ 11:45:54
Postat av: Tove

Jag har en massa favoritbloggar (både tränings- och mat&bakbloggar) i min reader så jag ser genast jag öppnar datorn/min reader-app vilka som uppdaterat och läser inläggen direkt i readern. Är det extra intressanta inlägg går jag in och läser kommentarerna också. Kommenterar nästan aldrig, men kanske skall bli modigare där, en blogg behöver ju sina läsare och kommenterare för att leva vidare. :)

2012-05-11 @ 11:52:58
Postat av: StepUp 2 Fitness

Jag har mina favoriter som jag läser dagligen, kommenterar så mycket jag kan och hinner, vet ju hur viktigt det är med en levande blogg :) När det gäller statistiken så skiljer det väldigt från dag till dag, beroende på innehållet! Lördagar är det alltid mindre. Läser om träning och inredning!!

2012-05-11 @ 12:36:39
URL: http://www.stepup2fitness.se
Postat av: Petra

Jag har ett gäng bloggar som jag gillar och som jag kollar varje dag, din bland annat. Jag arbetar ensam och framför datorn så det händer nog att jag bloggar runt lite mer än jag borde ;)

//Sol

2012-05-11 @ 13:14:21
URL: http://bigbigsister.blogspot.se/
Postat av: AmandaP

På vardagarna, när man fixat och skickat i väg barnen till skolan, så blir det en blogg runda tillsammans med en kopp kaffe, heligt! Maken säger att jag är beroende, och faktiskt har han nog rätt, hihi! Läser mest träningsbloggar!

2012-05-11 @ 13:50:00
Postat av: Emma

När jag går in på min egen blogg så kollar jag min blogglista och ser där vilka som har skrivit nytt inlägg. Då kollar jag där. Dessa byts ut med jämna mellanrum för jag tröttnar en hel del på "perfekta" (i mina ögon) bloggar där mänskligheten inte kommer fram. För mig är det roligast att läsa om en verklighet som jag kan relatera till med småbarn, och livspussel, stress och jobb. Läser träningsbloggar, några kändisbloggar och några kompisbloggar som skriver om sin vardag.

2012-05-11 @ 14:04:05
URL: http://kevlarsjaltranar.blogspot.com
Postat av: Mikaela

Jag är nog sämst på att kommentera:) Tänker ofta att jag ska göra det men så kommer det något annat emellan. Läser ett 20-tal bloggar varje dag via min Iphone så det blir lite när andan faller på. Mest träningsbloggar men också några mode/livsstilsbloggar. Mina favoritbloggar besöker jag flera gånger om dagen för att få inspiration eller för att söka upp något träningsupplägg/övning jag vill testa.

2012-05-11 @ 14:31:34
Postat av: Mila10

Jag följer din blogg dagligen =D Är helt klart blogg beroende. Har hittat hit tack vare att jag hittade Olga. ÄLSKAR allt med träning och du ger mycket inspiration. Körde KB workshop med Betty i mullsjö och då skojade vi lite om att du kanske kan ha en workshop med funktionell träning nu =D

2012-05-11 @ 14:41:28
URL: http://knutas83.blogspot.se/
Postat av: Maria - Helt (h)ärligt

Jag använder mig av Bloglovin, annars skulle jag aldrig hålla koll! Följer själv ungefär 7-8 bloggar via den tror jag, hinner inte riktigt med mer! Sen är det ju några som följer mig också så ordet bloggfamilj känns igen! :-) Har några favoriter jag kikar in på flera gånger per dag, som man riktigt längtar efter att bloggerskan ska uppdatera liksom...Upplever att det är minst besökare på fredag/lördag, inte så konstigt kanske! Annars vet jag inte om det är någon speciell dag det är mest, tycker att man märker skillnad beroende på vad man skriver om, det där med träffande rubriker är en bra grej ;-) Ett inlägg häromdagen ledde till 10 nya prenumeranter bara sådär till exempel. Kul :-)

2012-05-11 @ 15:53:57
URL: http://mariapaavola.blogg.se/
Postat av: Paulina

Bara för du skrev så måste jag ju kommentera. Jag är urusel på det där. Jag vet inte varför egentligen... Lathet antar jag ;) Jag är inne här så gott som dagligen så jag är en trogen läsare! Lovar att bättra mig med att kommentera!

2012-05-11 @ 16:57:23
URL: http://pauislife.blogg.se/
Postat av: Johanna älskar-älskar inte

Jag har mina favoritlisor både hemma på datorn och på jobbet. Dom ser lite olika ut, hemma är listan lite större och innehåller några av mina vänners livsstilsbloggar. Annars läser jag nästan uteslutande träning och kost-bloggar.Vad gäller statistiken så ser jag tydligt att läsandet (och kommenterandet) av min egen blogg minskar på fredagar och lördagar, annars håller de ganska jämn nivå.Jag kommenterar egentligen alldeles för lite och borde bli bättra på det. Jag gillar ju att peppa och jag vet ju själv hur härligt det är med respons på det man skriver...

2012-05-11 @ 17:00:05
URL: http://alskaralskarinte.shapemeup.se
Postat av: ealina

Jomen jag har med ett gäng jag går igenom nån gång under dagen. En del, som jag vet skriver inlägg lite oftare, kollar jag in hos nån gång extra. Ofta blir det runt nio-tiotiden (då jag utgår från min bloglista inne på min egen blogg och kanske någon ytterligare som jag råkar hamna på), kanske nån gång på eftermiddagen och om jag inte är alltför sömnig så kollar jag faktiskt mina två-tre favoritbloggar en ytterligare gång innan jag går och lägger mig. Pust, mycket läsande är det.. ;) Men det är ju så kul och inspirerande! :DPå helgerna hinner jag inte läsa lika mycket som på veckorna (föräldraledig med liten som sover middag ibland), men en gång om dagen kollar jag nog av även på helgen ändå.Kommenterar gör jag däremot inte så ofta som jag skulle vilja, men det är på grund av krånglighet då jag oftast läser på mobilen..

2012-05-11 @ 17:01:12
URL: http://ealina.blogspot.se
Postat av: Mari

Har också en 4-5 bloggar som jag läser dagligen (du bla). Antingen till frukost, eller när lillan sover fm, lite som en avkoppling och belöning. Bra sätt att börja dagen också, att bli inspirerad och hitta motivation till dagens träning! Sen finns ett gäng bloggar som får besök när jag har tid, ofta på kvällen istället för tv. Har ett jobb som innebär att sitta och vänta mycket, man hinner läsa mååånga bloggar då!:) Kommenterar när det känns angeläget, eller som nu när det efterfrågas. Passar på att tacka för dina bra tips!

2012-05-11 @ 21:06:20
Postat av: Trillingnöten

Har inte kollat statistiken på dag och sånt där :) men det är upp och ned. Själv spenderar jag massor med tid att läsa och kommentera :) Vissa varje dag, andra läser jag varje dag, men kanske kommenterar en gång i veckan...Men man får så mycket tycker jag! Man får inspiration och pepp och massa fina tips!

2012-05-11 @ 21:15:23
URL: http://trillislifeinprogress.blogspot.com
Postat av: Maria S

Har ett gäng jag läser dagligen, där ingår din :-) Men inte alltid jag hinner/orkar kommentera. Jag är lite dålig att kommentera här hos dig. Men jag läser och inspireras. Sen vissa jag läser ibland. Mest träningsbloggar.

2012-05-11 @ 21:15:54
Postat av: Linda

Har en lista med ca 50-60 bloggar inom olika områden som jag följer mer eller mindre regelbundet. Varje dag läser jag säkert 30 av dem, främst träningsbloggar, och några gånger i veckan går jag igenom nästan hela listan. Listan uppdateras då och då så nya tillkommer och andra tas bort.

Kommenterar nästan aldrig eftersom jag är lat och vissa bloggar känns inte heller som en dialog utan enbart som ett "skyltfönster" för den som skriver den.

2012-05-11 @ 22:36:54
Postat av: Martina

När det blir lite tid över om dagarna (har 2 knoddar att ta hand om twentyfouseven) så brukar jag gå in o läsa ett tiotal bloggar, bl a din. Framför allt träningsbloggar men även några mode-/kändis- och "kompis"bloggar. Är dålig på att kommentera, mest av slöhet antar jag men också pga att det allt som oftast är någon liten som kräver ens uppmärksamhet;) Din blogg är grym och ger mig mycket inspiration och motivation till träning varje dag.

2012-05-11 @ 23:29:30
Postat av: bodycomf

Men tänk om jag hade vetat att jag skulle få så många fina kommentarer, då hade jag gjort det här inlägget tidigare ;-) Tack för fina ord allihopa och tack för att ni delar med er. Nästa gång ska jag fråga efter vilka bloggar ni läser, så får vi värsta bästa listan ju!! :-)

2012-05-12 @ 09:01:32
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Lovely Coconut

Nu tvingar du ju en, mer eller mindre, att kommentera. ;o Anledningen till att jag inte kommenterar vanligtvis är för att allt det vettiga redan blivit sagt!

2012-05-13 @ 01:20:10
URL: http://lovely-coconut.blogspot.com
Postat av: Rebecca

Hittade dig genom älskade smaljeansen.Läser för dina goda recept och tips på övningar.

Kommenterar inte för att jag kan tycka att du skriver för långa tunglästa texter med för mycket att läsa, för ofta, textsnittet påverkar lite också. Inte läsvänligt.

Man blir kräsen när man läser smaljeansen ;)Tror att du är superduktig på det du gör.

2012-05-13 @ 13:00:16
Postat av: bodycomf

Rebecca - haha, och då skulle du veta hur mycket jag stryker ;-) Ibland blir det långa texter, när det är något som ska "läras ut" liksom, och jag förstår vad du menar, jag brukar själv mest skumläsa långa texter i andra bloggar, om det inte är något som jag är väldigt intresserad av.

2012-05-13 @ 18:50:43
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Läser i kapp... Har oxå ett gäng jag läser, tror du vet vilka :) Det blir en eller två på morgonen på jobbet och ett par på lunchen, sen några på kvällen. Det tar lite tid, så ibland brukar jag ha en "bloggfri" kväll, ha ha. Men det är svårt att låta bli, blir både inspirerad och peppad av er alla!

2012-05-14 @ 11:38:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback