Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Veckans nyheter i affären!

Igår handlade jag för första gången på väldigt lång tid utan barn! Alldeles ensam, på förmiddagen, så jag kunde verkligen strosa runt i lugn och ro. Inspekterade det mesta på "utländska hyllan" och mindes tillbaka kosthållningen i värdfamiljen under min USA-period. Pop-tarts, Reese´s peanutbutter cakes, pancakes & syrup, macaroni & cheese (på pulver) och annat som nog aldrig kommer betyda vardag i min familj. Förhoppningsvis!

Hittade också två nya saker. Tofu och Fazerchoklad med salmiakfyllning. Åh, chokladen vet jag exakt vad jag ska göra med, typ öppna, äta och njuta. Men den där, ja vad det nu är egentligen? Tofu? Tillverkat av sojabönor och vatten. Vad ska jag göra med den? Jag tror jag helt enkelt får vända mig till mina kära bloggkollegor Annie och AliceAugusta som båda är proffs på experiment och nymodigheter i köket. Kan ni tala om vad jag ska göra med den lilla vita klumpen? Ja, om det är någon mer som har ett bra tips, släng hit det med! :-)

Nyheter!

Kommentarer
Postat av: lisa

Tofu passar bra att woka tillsammans med lite grönsaker. Snabb och enkel lunch/middag

2012-03-30 @ 11:17:06
URL: http://lisasgodbitar.se
Postat av: Maria

Jag brukar skära tofu i skivor och steka (typ som med haloumi-ost), salta lite för de naturella smakar inte så mycket. Har inte testat den marinerade ännu men den ska tydligen också vara god :-)

2012-03-30 @ 12:31:53
URL: http://mariapaavola.blogg.se/
Postat av: SuperSHEro

Jag väntar ivrigt på bra tofutipsjag med! Har varit veg i 16..17? år och kan ännu inte tillaga tofu så att det smakar bra!

2012-03-30 @ 12:35:25
URL: http://supershero.shapemeup.se
Postat av: Josefin

Prestationsångesten stiger i takt med att jag inser att jag inte har något bra att komma med!



Jag måste erkänna att jag inte är ett superfan av tofu. Sen finns det en sån himla massa olika sorter och jag föredrar den som liksom är lite svampig, brukar finnas i asiatiska butiker.



Men åter till något att göra av den;



Grytor är alltid bra då tofu inte smakar så fastligt mycket spännande i sig själv. Rödcurry med kokosmjölk och en massa goda grönsaker är faktiskt gott!



Annars att panera tofun i sesamfrön/hackad mandel/andra hackade nötter och kryddor för att sedan steka den i lite kokosfett = gott.



Biffar är enkelt och går att variera hur mycket som helst. Mixa tofu och rör ner en massa goda kryddor!



Inga bra konkreta tips, men det var så väldigt längesen jag köpte tofu så jag minns inte riktigt vad jag brukade göra av den. Någon hit var den med andra ord inte härhemma ;)



Annie har nog massor med bättre tips, och så tycker jag du ska titta in hos linn (http://halsogladje.blogg.se/)som brukar vara duktig på veggomat!



Ser fram emot att se vad du gör av den! Kanske inspireras till att köpa en bit själv tillochmed!



2012-03-30 @ 13:06:07
URL: http://aliceaugusta.se
Postat av: Pia

Finsk choklad :-) Den är god. Om du nångång hittar Fazers blåa Lontoo rae så prova. Lakrits/salmiak och choklad är så gott ihop.

2012-03-30 @ 13:28:54
Postat av: Jenny

Kör tofun (avrunnen) i mixern ihop med halvfrysta hallon/blåbär/jordgubbar och en banan, ev. ngt form av sötning samt lite sojamjölk/mjölk/yougurt för önskad konsistens. Toppen postträningsmål :)

2012-03-30 @ 15:03:11
Postat av: Annie

Beror ju lite på vilken typ av tofu du köpt. :-)



Men absolut gryta eller steka med en ordentligt kryddad marinad eftersom tofu i sig är ganska smaklöst. Stek i typ sesamolja som har smak i sig själv. Eller Panera i sesamfrö eller mandelmjöl?



Asiatisk soppa är också gott med tofu och massvis av grönt :-)



Annars brukar du ju ha en jäkla fantasi själv, ska bli kul att se vad du hittar på tillslut :-)

2012-03-30 @ 15:11:49
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Therese L

En gräddigare variant är "Tofu Stroganoff" (eget påfund under min tid som vegetarian): Stek tofun i tärningar tillsammans med gul lök och kanske lite god svamp, på med tomatkross, tomatpuré och minigrädde och buljongtärning. Krydda med t ex oregano. Servera med råris/matvete/mathavre.



Funkar tofu bra som muskelbyggar-föda? Det vore ju skönt att byta all kött/kyckling/fisk/ägg/keso mot lite tofu då och då.

2012-03-30 @ 16:00:57
Postat av: bodycomf

Tack för alla tips! Än så länge ligger den orörd i kylen, men kanske blir det att jag testar att göra något med den imorgon?



Therese L - ja, den är väl helt okej, men jag skulle nog inte kalla den för muskelbyggar-föda :-) För lite protein, runt 7-8 gram per portion (100gr) vilket är ganska lite ju. Dessutom är den dyr! Men aboslut går det att byta ut lite annat protein och ta tofu då och då om man vill variera sig lite!

2012-04-01 @ 21:33:11
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Therese L

Men, på förpackningen står det 16,5 gr protein per 100 gram (Kung Markatta)? I kesella är det bara 12.

2012-04-03 @ 09:49:58
Postat av: bodycomf

Therese L - ja det stämmer ju! Jag kollade på Livsmedelsverkets hemsida och de kanske hade ett annat alternativ av Tofu?! Men såg också på förpackningen nu att det ju var mer. Bra för oss!

:-) Det är ju samma med kesella, vissa har "bara" 8 gram protein, andra så mycket som 12. Beror på märke och så... Men nu kör vi på Kung Markattas tofu!! :-)

2012-04-03 @ 10:11:03
URL: http://bodycomf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback