Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chinsträning vecka 10

Här kommer upplägget för denna veckas träning för chinsutmaningen. Till midsommar ska vi alla klara tio chins (minst)! Jag gissar på att vi fixar fler, men tio är minimum. Enkelt sagt kan det låta så här; man blir bra på det man tränar vet ni, därför måste vi träna just chins. Det finns mängder av andra övningar vi också kan göra för att bli ännu bättre, men vi måste öva på just chinsen, tekniken och att få kontakt med rätt muskler. Det handlar inte om draaaaa sig upp med biceps, även om det går. Jag vet, för det är ju så jag gör nu... Kopplar vi däremot in ryggens muskler kommer vi bli mycket bättre! Säger sig själv; vilken muskel är störst? Biceps eller ryggmuskeln? Vilken borde då klara mest? Mm, inte så konstigt...

Så, har ni inte tillgång till chinsstång eller maskin varken hemma eller på gymmet får ni helt enkelt leta på ett träd eller en lekpark (japp, det går finfint att klättra upp i gungställningen och köra!). Nu kommer vi att börja med "assisterade" övningar och då behöver ni antingen just den där maskinen där man kan få hjälp, eller någon schysst person som står under och håller och som ni kan pressa era fötter/ben emot på väg upp så att ni får just den där hjälpen vi behöver nu i början.

Nu bygger vi grunden, och ingen kedja är starkare än sin svagaste länk (fast just det där har jag väldigt svårt att tro på, jag lever efter "kompletteringsmottot"; orkar inte ryggen hjälper jag till med nåt annat t ex, men det är inte bra så nu slutar vi (jag) med det) så nu skyndar vi långsamt! Vecka för vecka, vi kommer att se utveckling snabbt, promise! Men, då måste ni träna! Två gånger per vecka, minst. Gärna tre om ni kan. Det tar inte lång tid, men tänk vad balla vi kommer vara på beachen i sommar när vi kastar oss upp i gungställningen och river av ett par strikta chins i bara bikinin. Yeah! ;-)

Denna vecka börjar vi med pullups (handflator mot oss, lättare övning) för att börja nöta in teknik, känsla och styrka. Det där med namnen och vad som är vad kan diskuteras för övrigt. Ska man gå enligt regelboken är det faktiskt pullups vi övar på, med handflator från oss, men nästan alla säger ju chins så för enkelhetens skull använder vi

chins = handflator från oss, lite bredare grepp
pullups = handflator mot oss, smalare grepp
(tar mer på biceps och är lättare eftersom vi jobbar närmre kroppen)

Nivå "svår"
Dag 1

3 assisterade pullups
4 assisterade pullups
3 assisterade pullups
1 negativ (vi hoppar upp och håller emot på väg ner)
1 håll (vi håller några sekunder i övre läget, innan vi sakta sänker oss ner)
Mellan varje set vilar vi en minut eller strax under

Dag 2

Som ovan men med siffrorna 3, 5, 4, 1, 1

Dag 3

Som ovan men med siffrorna 4, 5, 5, 2, 1

Nivå "medel"
Dag 1

3 assisterade pullups
4 assisterade pullups
3 assisterade pullups
1 negativ
1 håll
Mellan varje set vilar vi en minut eller max 90 sekunder

Dag 2

Som ovan men med sifforna 3, 5, 4, 1, 1

Dag 3

Som ovan men med siffrorna 4, 5, 5, 2, 1

Ni ser, redan första veckan kommer vi ha ökat!

Att tänka på; sänk axlar!!! Försök koppla in rygg och känn att skulderbladen är inblandade. Träna inte chins/pullups två dagar i rad utan låt det gå minst en dag mellan tillfällena.

Om ni inte har någon som kan hjälpa er eller har helt omöjligt att ens med hjälp kunna dra er upp, börja uppifrån och jobba neråt! Det blir alltså "hållemot-träning" vilket är jättebra att börja med. Rätt som det är går det att dra sig upp. Övning ger färdighet!

Det finns massvis med appar och sidor på nätet för chinsträning så det är bara att googla om ni vill ha mer info! Jag har läst och jämfört, kollat och utvärderat vad som kan verka realistiskt. Det finns en sida där man på 7 veckor ska klara 50 tror jag, men nja, det känns lite väl mycket. Då lär man behöva ta ledigt från jobbet för att chinsträna, och så långt ska vi kanske inte gå?! ;-)

Nu kör vi! Någon mer än jag som redan dragit igång?! 

                                


                                   Hm, hur var det nu?! Bara biceps eller kanske även lite rygg? ;-)

PS: Jag lägger ut alla träningsprogram och annat om just chins under kategorin "chinsutmaning" så finns det där om någon kommer på att de vill hänga på sen lite senare. Hur skulle ni kunna motstå?! ;-)


Kommentarer
Postat av: Annie

Jag är en bit i förväg, men å andra sidan går de sakta framåt... Kör på ditt upplägg fast plus några stycken :-)

2012-03-05 @ 17:45:06
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: StepUp 2 Fitness

Jag är på, det vet du!!! Kul ska det bli!!

2012-03-05 @ 19:13:17
URL: http://www.mbcvaxjo.se/Blogg
Postat av: bodycomf

Annie - ja, det var faktiskt lite för lätt för mig idag, med just pullupsen. Men jag tänkte att nej nu jädrar ska jag göra det här ordentligt och bygga från grunden. Skynda långsamt liksom. Vi kommer förhoppningsvis ikapp dig snart så vi kan köra parallellt :-)Betty - ja, du har inga ursäkter nu ju!! Räcke och allt :-)

2012-03-05 @ 20:23:06
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jamen vad fasen, jag är på! Hmm, men jag har ingen som kan assistera mig på några dagar... Så jag får väl börja uppifrån om det inte går på annat sätt. Japp, lika bra att köra nu då :-)

2012-03-05 @ 20:55:14
Postat av: Sofia

Hej! Jag hittade din blogg idag och kände igen dig från Olgas före- och efterbilder! Jag har läst lite och fastnade direkt, din blogg faller mig precis i smaken!Jag hoppar på chinsutmaningen direkt och har redan gjort mina första! =)

/Sofia

2012-03-05 @ 21:15:51
URL: http://lifeintheslowlane.se
Postat av: bodycomf

Sofia - välkommen! :-) Jag ska nog snart byta ut bilden för jag ser nog inte riktigt ut så där nu. Mer muskler, hoppas jag ;-) Det är många som säger att de känner igen bilderna, konstigt tycker jag! Hur kan ni komma ihåg?! Way to go girl, köra igång på en gång, bra jobbat! På onsdag kör vi nästa pass :-)

2012-03-05 @ 21:20:08
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Dagens chins, eller pullups avklarade! Använde mig av en stol som assistent och det fungerade kanon. Det kommer definitivt att kännas imorgon!

2012-03-05 @ 21:35:12
Postat av: Mallan

Jag är med! (Fast mitt slutmål får bli lite tidigare pga resa) Kör enligt dina anvisningar ikväll. :)

2012-03-06 @ 06:30:54
Postat av: bodycomf

Cecilia - smart tänkt!!Mallan - bra! Kör hårt!

2012-03-06 @ 11:16:15
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Elgot

Jag sparar den här karamellen. Pullups/chins och RIKTIGA dips är ett framtidsprojekt som behöver ligga till sig lite. :)

I sommar eller efter sommaren. Den som spar... får vänta.

2012-03-06 @ 15:37:42
URL: http://frekkinfab.wordpress.com
Postat av: nathalie

tjohoo! äntligen någon med samma mål :D nu kör vi! tappade hakan när du skrev att vi skulle klara 10 stycken snart dock, men jag väljer att tro dig ;) dag 1 avklarad!

2012-03-06 @ 22:57:43
URL: http://nathalie.shapemeup.se
Postat av: bodycomf

Elgot - låter klokt! Man måste vara både motiverad OCH få det att passa in i schemat, annars är det dömt att misslyckas. Du får helt enkelt längta och tråna så länge... ;-)Nathalie - Bra!! 10 ska vi klara, minst!! :-)

2012-03-07 @ 06:21:32
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: Nicole

Gud så bra! Precis vad jag behöver för att komma igång på riktigt med chinsen :D Köpte hem en stång igår efter att jag denna vecka bestämt mig för att jag SKA kunna göra minst 5 chins nästa vinter. Nu ska jag tvinga pojkvännen att assistera meddetsamma ;)

2012-03-07 @ 19:56:22
URL: http://nicolesoraya.wordpress.com
Postat av: bodycomf

Nicole - yeah!!! Stång hemma! Du lär garanterat göra fem till sommaren om du hänger på och gör dina pass varje vecka nu :-)

2012-03-07 @ 20:07:50
URL: http://bodycomf.blogg.se/
Postat av: jill

ohhh jag är med. Börjar på Måndag om inte tidigare! Kommer ligga lite efter er andra men.. :)

2012-03-16 @ 11:20:40
URL: http://jill.shapemeup.se
Postat av: jill

Hej igen :) Om man inte har assistans av nån kan man använda sig av chinsmaskin då eller hur skulle du göra? :)

2012-03-16 @ 11:27:46
URL: http://jill.shapemeup.se
Postat av: bodycomf

Jill - du hinner nog ikapp oss på vägen :-) Och ja, kör i maskin, det gör jag! Det är ju perfekt för då vet du ju att du alltid har hjälp om det behövs!

2012-03-16 @ 11:38:40
URL: http://bodycomf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback