Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One month challenge - avslut

Jag började ju min one month challenge för ja, just det, en dryg månad sedan.
 
Målet var bland annat att förbättra min tid på löpning kort sträcka, och det har jag kanske gjort? Jag hoppas det, men det handlar nog om sekundrar, inte särskilt mycket, men kanske något. Jag kan ju tyvärr inte testa, eftersom vaden strular.
 
Jag ville också kunna göra 20 pistols på stepbräda och fem på golvet. Jag har inte testat det heller, skyller på benet. Ska testa nästa pass och se, men sist jag gjorde fixade jag åtta eller tio på brädan. På golvet? En kanske...
 
Jag har dock varit utomhus minst en halvtimme varje dag, och jag har också gjort mina plankor varje dag. Har jag missat har jag tagit igen det nästa dag. Och jag har ju också hakat på Annies utmaning så fram till operationen på fredag är det full fart med plankorna.
 
Det där med chips, godis och bröd behöver vi väl inte prata mer om? Jag har inte "inte ätit" det, men jag har heller inte överätit det. Jag har med andra ord varit rätt och slätt som vanligt kan man väl säga ;-)
 
Det bästa med den här utmaningen har varit att jag har lärt mig att jag inte gillar utmaningar. Så fort jag blir "tvungen" att göra något vill jag inte göra det. Jag gillar att ha planering och struktur men jag gillar också att ha möjligheten att kunna ändra det när som helst! Sån är jag, hoppar på allt men vill ha möjlighet att hoppa av lika snabbt...
 
Hur fungerar ni? Kan ni hålla er till en utmaning eller funkar det bäst för er också att bara göra, utan att "sätta namn på" saker?
 
 
                                                                 
 
                                       Jag gillar visst inte att välja väg utan vill kunna välja båda...
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Åh, jag älskar utmaningar och lyckas bäst om jag har ett mål i sikte. Avslutar själv i helgen en "biffutmaning" (rapport på min blogg) tillsammans med fem andra tjejer. :-) /Birgitta

Svar: Biff?! Måste kolla in det! :-)
bodycomf

2012-06-23 @ 17:08:34
URL: http://lyckligagatans.blogg.se/
Postat av: Emma L

Jag är nog mer som du. Hoppar väldigt sällan (läs:aldrig) på utmaningar i bloggosfären. Helt enkelt för jag inte gillar det och dessutom vet att min kropp inte svarar blixtsnabbt på olika saker. Sen är jag inte speciellt nyfiken ur det hänseendet - att jag vill prova allt. Det väcks liksom inget i mig när jag läser om olika saker, trender, träningsinfluenser. Traditionell, effektiv, träning. Styrka, intervaller, PW:s. That's me. Trevlig lördag.

Svar: Ja nu börjar jag ju inse att jag egentligen inte gillar utmaningar. Fast det kommer nog ta tid innan jag verkligen verkligen slutar lockas av det... :-)
bodycomf

2012-06-23 @ 19:12:40
Postat av: Emma L

Jag är nog mer som du. Hoppar väldigt sällan (läs:aldrig) på utmaningar i bloggosfären. Helt enkelt för jag inte gillar det och dessutom vet att min kropp inte svarar blixtsnabbt på olika saker. Sen är jag inte speciellt nyfiken ur det hänseendet - att jag vill prova allt. Det väcks liksom inget i mig när jag läser om olika saker, trender, träningsinfluenser. Traditionell, effektiv, träning. Styrka, intervaller, PW:s. That's me. Trevlig lördag.

2012-06-23 @ 19:12:43
Postat av: Emma L

Oj då. Dubbel kommentar. Sorry.

2012-06-23 @ 19:13:17
Postat av: Annie

Utmaningar ja - förbud absolut aldrig. Konkreta tidsmål nej inte det heller. Ja jag kan planka en månad. Men nej jag kan inte förbjuda mig att äta bröd. Och ja jag har som mål att EN DAG ha rutor, men inte den sista en speciell månad.

Men utmaningar träningsmässigt gärna, om jag inte klarar det då skippar jag det. Annars är de kul med pepp från utmaningar. Bara det inte är en utmaning som innehåller förbud :-)

Svar: Ja, det är lite som att man kan göra saker, men inte "inte" göra saker. Alltså, jag kan också planka en månad, men som du skriver, inte låta bli saker. Och det är väl så det är för det mesta, att det är lättare att lägga till, än att förbjuda liksom.
bodycomf

2012-06-23 @ 19:34:18
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Beatatjata

Både ock. Gillar utmaningar, att försöka bygga upp lite extra pepp och "go" inför en period med tanken att maxa. I själva verket är nog mina utmaningar/fokusperioder mer som normala människors normala veckor :-). Hyfsat balanserat. Ungefär så jag vill leva men inte riktigt lyckats med "på heltid" än. Getting there. Mest i huvudet - inser att jag faktiskt är nästan i mål mentalt sett men inte lyft blicken tillräckligt för att inse det. Typ.

Förbud. Inget bra. Gillar inte. Ändå har jag ett. Som jag precis brutit. Men det skriver jag mer om i min egen blogg :-).

Läste förresten det där hos Lofsan om att man ofta tänker "jag ska inte" när det gäller mat. Det slog an en sträng i mig (hej jag-ska-inte-äta-chips-och-choklad).

Svar: Åh, vad för förbud? Som du nyss brutit? Chipsen?
bodycomf

2012-06-23 @ 21:17:21
URL: http://blogg.mama.nu/postbabyshapeup/
Postat av: Anna-Karin T

Jag kan nog hålla mig till en utmaning även med förbud, och det kan ju vara rätt effektivt. Men jag börjar inse att det kanske ändå inte riktigt lönar sig i längden. Har alldeles för lätt att släppa loss för mycket när utmaningen väl är över, får liksom en massa uppdämpt behov av att ex äta dåligt :) Provar att köra på utan kostrestriktioner i sommar, men behöver kanske skärpa reglerna lite mer sedan. Får se vad jag klarar :) Det jag vill är ju att göra bra val utan regler hela tiden, inte köra en bra månad, en dålig månad, en bra månad, osv. Däremot gillar jag träningsutmaningar, men avskyr tidspress... Siktar på att kunna göra chins/pullups, och jättekul att göra små framsteg, utan att ha någon stressande tidsgräns. Igår lyckades jag lyfta mig själv från marken i en pullup, från stillastående. Inte alls hela vägen, kanske en halvmeter. Men jag har aldrig lyckats lämna golvet förut :)

Svar: Jag gillar ju utmaningar, eller jag fascineras av dom, men ändå blir jag stressad och tänker och gör tvärtom så fort det är något jag ska/måste göra... Men jag övar också vidare på mina chins, snart fixar vi våra mål!! :-)
bodycomf

2012-06-23 @ 21:45:13
Postat av: sara

Åh va intressant att du känner det också! Blir alltid så taggad av alla träningsbloggares utmaningar och fokusperioder, och bestämde mig för att köra en nu under juni. men nu har jag insett att det rimmar illa med hur jag ser på min träning just nu. efter att bara ha tränat i sju månader, för att bli hälsosammare och gå ner i vikt, så känns det viktigt att ha ett lustfylld men samtidigt vanemässig syn på träningen. utmaningar sätter bara press och skapar ångest för mig. skönt att det finns en "pro"-bloggare som är som jag :)

Svar: Hihi, ja det är skönt att det finns människor av alla de slag! Misstaget man gör är väl att man vill lite för mycket ibland. Man liksom hoppar på saker hit och dit och inser inte att det egentligen bara är till ondo för en... Jag får ordna en utmaning att INTE utmana sig ;-)
bodycomf

2012-06-25 @ 13:49:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback