Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bye bye button!

Jag har ju helt glömt att berätta! Gårdagens braiga pass inföll sig direkt efter ett läkarbesök. Som gick mycket bra! Kanske därav all energi?

Jag har ju funderat lite kring det här med min navel. Hur man vet om det är bråck, och vad det isåfall kan ha för betydelse. Inte vetat riktigt vem jag ska vända mig till eller vad jag skulle göra med situationen. Till slut mailade jag Anna, med bloggen Trend & träning, eftersom jag vet att hon snart ska operera sitt navelbråck. Frågade om lite råd, tips och hur hon hade gått tillväga. Fick snabbt svar (tack!) och bestämde mig för att kolla upp det.

Sagt och gjort. Idag hade jag tid hos läkaren, och det gick såhär:

Efter den sedvanliga presentationen;

hon - jaha, du hade ett navelbråck?
jag - öh, ja jag tror det? Visar naveln.
hon - trycker in min navel och säger "ja just det. Det stämmer. Det är ett litet bråck. Ja, det finns lite fett här.
jag - okej
hon - men det kan man ta bort förstår du. Lägg dig på britsen ska jag känna lite mer.

Och sen gick det i en rasande fart... "Ja, just det, ja, men då skulle jag skära här och här och där och sy och sen fästa naveln och vi kan ta blodtrycket och ja det ser jättefint ut och hjärtat låter bra och du är frisk och röker inte och äter inga mediciner och åh du verkar kärnfrisk med bara ett litet litet bråck och vi förbereder för operation på en gång så där ja du kan ta med dig dina saker och gå till syster Gunnel så bokar hon in dig..."

Och en kvart senare gick jag ut därifrån med en tid för operation inbokad. Om tre veckor sisådär!

Är det inte helt otroligt så säg?! Äntligen ska den där knappen väck! Som jag har tryckt och tryckt på den, men nej, den verkar inte ha någon som helst funktion. Varken start eller stopp eller något... Nu är det färdigtryckt. Nu ska magen bli platt på riktigt! :-)

Och nej, jag opererar det inte av enbart estetiska skäl. Läkaren ifrågasatte inte ens utan sa direkt att det här tar man bort, annars kan det bli större och orsaka en massa problem som du inte vill ha. Punkt slut. Och för övrigt, om de får ett återbud så ringer de. Så är jag borta helt plötsligt en dag ligger jag och slumrar sött och blir plattmagad ;-)

Det är visst inte så lätt att fånga den lilla rackarn på bild, men här ser man det bättre...

Startknappen?!Kommentarer
Postat av: Cilla

Vad skönt att du äntligen fått rätsida på det där med knappen. Jag menar du har ju kämpat rätt hårt för att få bort den. Skönt att du fick tid så snabbt också. Jag var piercad i naveln en gång i tiden men fick infektion och fick ta bort den. Efter det har jag ett superfult ärr som också ser ut som en knapp precis ovanför naveln. Dock inget bråck så jag kan nog inte göra något åt det. Det är mer estetiskt fult liksom :/

2012-06-05 @ 07:59:19
URL: http://lovedanceandlipstick.blogspot.com
Postat av: SuperSHEro

Vad skönt att få det fixat. och kan även tänka mig att det känns bra att bli tagen på allvar utan krusiduller av läkaren. Ofta är det ju rädslan över att verka sjåpig som gör att man drar sig för att kontakta läkare.

2012-06-05 @ 08:08:41
URL: http://supershero.shapemeup.se
Postat av: StepUp 2 Fitness

Vad skönt att du får det fixat! Glad för din skull!!

2012-06-05 @ 10:27:02
URL: http://www.stepup2fitness.se
Postat av: Cillas

Va skönt! Men vilka olika svar man kan få.

Jag var hos läkaren och fick sen göra ultraljud och datortomografi. Sen fick jag ett litet brev hem där det stod att det var ett litet bråck (fett), men att de inte skulle gör något. Min "knapp" syns ordentligt, mer än din.

Jag kanske borde gå till en ny läkare och kräva operation?

2012-06-05 @ 10:30:27
Postat av: Ann-Louise

Så skönt att det blir fixat!

2012-06-05 @ 11:16:41
Postat av: Pia

Vad roligt för dig att få det fixat :-) Jag vet inte med min navel är det bråck eller inte. Den är inte utåt hela tiden, men kan ploppa ut vid ansträngning. Fast nu har jag märkt att jag tidigare tryckte in den flera gånger i dagen. Den kom liksom halvvägs ut. Men nu dom senaste dagarna hålls den bättre inne. Har gjort mera plankor nu så kanske magmusklerna blivit starkare. Men vid hårt tryck kan naveln ploppa ut helt och då tar det lite ont om man trycker in den. Vet inte om det är något man borde göra något åt...

2012-06-05 @ 11:34:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback