Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dagens köttiga poäng

Puh..! Ganska så mätt. Och om kött räknas till stenålderskost så är jag garanterat uråldrigt gammal och helt korrekt i min mathållning.
 
Vi beställde in grillbricka för fyra personer och blev rekommenderade av servitören att enbart ta för tre personer. Vilket vi gjorde, och ändå fick med oss en hel låda kött hem! Nej, jag vet, det hör inte till vanligheterna att man på finrestaurang verkligen blir proppmätt, och dessutom har morgondagens mat med sig hem!
 
Kalv, oxfilé, black angus, kyckling, lamm... You name it! Till det valde jag sallad. Och till dessert en "nånting konstigt avancerat namn med inslag av italienska ord" som smakade kola och cappuccino. God underdel, äcklig överdel. Egentligen helt onödigt köp, men ibland slår jag på stort och tillfredsställer ögat mer än munnen. Det bara liksom hör till att beställa in dessert. Visst?
 
Dagens poäng då:
 
+1 poäng för olika mellis - skinka & päron, smoothie & nötter, färsbiff & ägg (ändrade kesellagrejen eftersom jag inte verkar sakna den och det blir lättförtjänta poäng, och får istället en poäng om jag äter olika mellis under dagen, det vill säga inte t ex ägg och nötter varje gång)
+5 poäng för paleomåltider
+1 poäng för nytt recept (lunchen)
+10 poäng för tåhävningar
+15 poäng för stretch av vader
+3 poäng för gymträning
-3 poäng för "fel val"
 
32 poäng (totalt hittils 72p)
 
Minuspoängen dyker upp när jag gör val som jag egentligen inte vill göra. Alltså beställer in dessert fast jag inte vill ha. När jag medvetet väljer "fel" saker utan att vara nöjd med det. Kvällens vin ger dock inga minuspoäng, av samma anledning men tvärtom. Det valde jag för att jag ville ha det. Oavsett om det var paleo eller ej. Krångligt? Ambivalent? Ja, det måhända, men som tur är är det ju mina regler och mina poäng ;-)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Vilken restaurang var det?

Svar: Casa Nostra. Vid Järntorget. Jättebra, supertrevlig personal och god mat. Rekommenderas!
bodycomf

2012-07-15 @ 19:55:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback