Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Förlist.

Som ett kantrat skepp känner jag mig. Trött, seg och något mer, oklart vad. Men, ingen fara på taket! Jag repar mig tills imorgon bitti. Ni vet, det där "allt eller inget"-tänket är inget vi ägnar oss åt, väl?!

Bara för att jag inte tagit någon "jobbpromenad" varken idag eller igår går inte världen under. Det stör mig lite, visst. För istället för att promenera i sol och dagsljus åkte jag hem och vek tvätt, storhandlade, diskade och sånt där annat tråk. Det retar mig att mina planer på att kolla in den nya yoga-dvd:n inte infriats och en malande känsla över uteblivna plankor irriterar mig.

De allra flesta gånger är medicinen för att råda bot på den här känslan att göra något. Ta en promenad, göra sina plankor, svinga några kettlebells eller dra en runda på gymet. Faktiskt har jag möjlighet att göra alla dessa alldeles precis just nu. Men, ibland är det bättre att bara ta emot "tråket" och låta det härja fritt (under av er kontrollerade former) en stund. Det försvinner snart, jag lovar!

Däremot, och lyssna noga nu, så är det aldrig bättre att anamma "låt gå känslan" och ge efter för precis allt. "Äsch, allt är redan förstört", "lika bra att passa på att vara dålig",  "jag kommer ändå aldrig att lyckas"... Lögn lögn och åter lögn! Det är ingenting som är förstört, du kan vara precis så "dålig" du vill varje dag i resten av ditt liv, och du är redan lyckad. Så det så!

Acceptera tråket ibland så låter det dig för det mesta vara ifred. Låt det komma, tacka och ta emot och säg vänligt men bestämt adjö. Så, nu ska jag titta på Mästerkockarna och strunta i dagens uteblivna göromål och istället se fram emot morgondagen; grötfrukost, yoga och CROSSFIT!!

Tack, men nej tack lilla tråk. Du kom, du såg, men du segrade inte. Moahahahahahhaha... Ja, lite flummig är jag nog trots allt?! ;-)


           Kommentarer
Postat av: Pia

Så bra skrivet. Vet du, jag var förr sån som tänkte att allt var förstört om jag t.ex tog en chokladbit för mycket. Då åt jag dåligt resten av dagen också för den var ju redan förstörd. Idag tänker jag att om jag gör sämre val nångång så är det då och den stunden. Behöver inte påverka hela dagen. Och sen går man vidare och gör bättre val.

2012-02-01 @ 21:48:05
Postat av: Elin

Fast alltså det där tänket är jäkligt farligt...

Är det vad livet ska gå ut på; att det går helt enligt planerna? Vem är man att straffa sig själv, för vad??

När man känner så där är det superviktigt att se till att man faktiskt har ett liv vid sidan av träningen. För då har man absolut inget "avspänt förhållande" till det. säger inte att man måste ha det, men det blir så mycket roligare då livet, man blir så mkt gladare.

Om tiden går långsamt när man yogar kan det ju betyda att man tycker yoga är skittråkigt.

När jag gör något kul då svischar tiden förbi iaf!2012-02-01 @ 22:55:44
Postat av: Bodycomf

Elin - nej, livet ska verkligen inte gå enligt planerna, och det var just det jag menade. Ett uteblivet träningspass, en missad promenad eller en bortvald spinningklass har ingen betydelse, så länge du inte gör nån stor grej av det. Sen beror det ju på av vilken anledning man valt bort det, och vad man gör istället. Att tänka att man 'är dålig'=inte friskt. Att tänka 'jag tar nya tag' imorgon=bra. När lust och motivation tryter kan det vara bättre att inta soffläge och tycka det är helt ok, men för den skull inte tänka att allt är förstört, vilket jag vet att många gör/har gjort. Så, jag tror vi menar samma sak?Ang yogan då, jag tycker tiden går sakta när jag plankar eller stretchar också, men det är ändå nödvändigt... När jag jobbar, tränar, äter frukost etc går tiden alldeles för fort! Det handlar inte om att tvinga sig att göra saker, utan helt enkelt en reflektion över hur olika tid kan uppfattas...

2012-02-02 @ 06:23:01
URL: http://bodycomf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback