Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kroppskommentarer

Både Annie och Lotta har nyligen gjort inlägg om det där med att kommentera någon annans kropp. Vad är okej? Varför får man säga att någon är för musklig eller för smal, men inte att en annan borde träna upp sig eller gå ner i vikt?
 
Jag har skrivit om det där förut någon gång, just för att jag då och då får höra kommentarer om allt möjligt kring min kropp. Dock väldigt sällan nu. Tyvärr gäller det även positiva kommentarer, men det tänker jag beror på att alla mina nära och kära, kolleger och vänner liksom vant sig vid att det är så här jag lever. Det finns inget som behöver kommenteras längre. Varken åt ena eller andra hållet.
 
Varför skriver jag då om det här? Jo, för att jag igår fick två kommentarer om hur jag ser ut. På en och samma dag. Jag brukar inte bry mig nämnvärt om det, och det var inte så att jag på något sätt tog illa upp nu heller. Det var mer som en ögonöppnare. "Aha, är det så jag ser ut?".
 
Det första jag fick höra var från min optiker, som sa "Hm, går du alltid så där med hakan upp?". Öh, ja..? Det gör jag uppenbarligen. Jag går visst runt och ser lite stöddig och dryg ut för det mesta...
 
Det andra var en kommentar i boxen på kvällen då en kvinna sa "ja, du ser lite krum ut när du springer, som att du spänner dig, och det förstår jag ju nu när du säger att du måste aktivera magen hela tiden". Hm, jag går alltså runt och drar in den så mycket att jag blir nästan krokig?
 
Anledningen till att jag drar in den och aktiverar är förstås navelbråcksoperationen, inte att jag drabbats av tonårstankar och bara måste ha en platt mage oavsett om det leder till hemsk smärta när magen väl får spännas ut litegrann...
 
Som sagt, inget att ta illa upp av, men jag var tvungen att be min dotter fotografera mig när jag kom hem, och jo, de har visst rätt. En krum mallpotta med näsan i vädret är vad jag är ;-)
 
                                                         En bild ljuger väl aldrig?! ;-)
 
 

Kommentarer
Postat av: StepUp 2 Fitness

Du är helt underbar!!!!

2012-08-10 @ 13:05:04
URL: http://www.stepup2fitness.se
Postat av: Lisa

En snygg sådan!

2012-08-10 @ 13:57:38
URL: http://lisasgodbitar.se
Postat av: Lotta -Fokuserad Energi

Och TOKSNYGG:)

2012-08-10 @ 14:04:02
URL: http://www.fokuseradenergi.se
Postat av: Pia

Härliga du :-) Snygg är du.

2012-08-10 @ 16:03:19
Postat av: Cina

Tok kuliga du!!!! Vilken härlig bild!!

2012-08-10 @ 20:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback