Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Äntligen mera power!

Äntligen! Nu börjar det hända grejor i boxen. Idag på tavlan stod det knees to elbows och HSPU. Och löpning. Den där löpningen har stått på tavlan varenda vareviga gång sedan kursen började.
 
Idag var jag dessutom tidig till boxen och hade tid för en löprunda innan passet! Jag hade dessvärre glömt lurarna till telefonen, och det där med att springa ackompanjerad av mitt eget flås är jag inte överförtjust i... Men nu sprang jag ju faktiskt i ett naturreservat och då är det kanske på sin plats att lyssna på... hm, tystnaden? Så det gjorde jag. Och mitt eget flås.
 
Joggade lugnt och skönt i 45 minuter, kanske 7-8 kilometer? Vad vet jag, eftersom jag sprang utan minsta lilla tekniska pryl.
 
Sen var det alltså dagens wod på det här, och som jag skrev, nu börjar det bli lite tuffare. Me like :-)
 
5 varv på tid (såklart!)
 
200 meter löpning
10 knees to elbows
5 hspu
 
Min tid blev 10,18 men då gjorde jag dynamisk planka med benindrag istället för knees to elbows. Testade att göra dem först och det gick bra, men vågade inte chansa under passet när man liksom kör så hårt och snabbt. Risken finns att jag tappar magspänningen och ja, då säger det nog "plopp" och ut kommer det ett nytt litet bråck?
 
Och de där hspu då. Hur gör man dom om man inte är världsmästare redan innan man börjar i boxen? Jo, då förstår ni, då finns det en massa varianter. Exempelvis att göra på golvet, som en armhävning i stående hundenposition. Eller samma sak med fötterna på låda. Eller som jag gjorde. I gummiband!
 
Det var ju kalasbra, eftersom man verkligen kunde utföra hela övningen korrekt, men ändå fick hjälp! Det läskigaste var att komma upp i handstående utan att välta över och ramla ner i kettlebellsen eller riskera att bli hängande i gummibandet som en slags utslagen cirkusartist, haha!
 
Visst ser jag glad och lycklig ut?! Och lite som ett djur efter slakt. Upphängd för att luftas ur liksom ;-)
 
Stolt och nöjd var jag efter passet, och när vi stretchade och det slog mig att jag ju också hade sprungit en runda innan, ja då kände jag lite som Lofsan skrev häromdagen; "den här kroppen klarar ALLT och jag älskar den!" (fast min klarar definitivt inte lika mycket som hennes, men för mig räcker det bra).
 
Man hänger alltså inte i bandet, utan man har liksom stoppat in armarna i det, som en slags sele och så försöker man kroka fast benen i det övre bandet, för att som sagt inte ramla rakt ner i allt material där bakom...
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pia

Hjälp, ser farligt ut :-) Jag kan inte ens stå på händerna mot en vägg. Eller kan kanske för jag kunde som yngre, men jag vågar inte... Har så dåligt med plats här hemma. Men ska prova någon gång.

2012-08-16 @ 21:46:04
URL: http://piappel.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag håller med Pia. Vågar inte ens stå mot vägg! Grymt jobbat!

2012-08-16 @ 23:42:35
URL: http://degmagetillrutmage.wordpress.com
Postat av: Cecilia

Hej! Nu är jag tillbaka igen efter en turbulent vår och sommar. Min pappa gick bort och nu har man kommit lite i balans igen. Har allt varit inne och kikat här ändå för att hålla inspirationen uppe.

Shit, ser så grymt ut. Måste prova! Är så sugen på att testa CrossFit nu. Bor i en småstad och det är inte så utbrett här ännu. Men det finns och jag kommer testa till hösten nu :-). Men det känns lite läskigt! Tills dess kör jag på med min löpning och lite hemmastyrketräning på det. Imorgon bär det av till huvudstaden och Midnattsloppet (mitt första millopp). Tidigare har jag ju bara sprungit längre lopp, men vill få upp farten på kortare distanser nu :-).

Kram och tack för att du fortsätter inspirera!

Svar: Åh, tuff period men skönt att höra att du är på gång igen! Beklagar sorgen såklart. Passa på att testa nu, innan det exploderar ännu mer och och blir ännu dyrare..! Men jag varnar dig, du kommer antagligen att ÄLSKA det!!! Svårt att göra annat :-)
bodycomf

2012-08-17 @ 10:44:12
Postat av: StepUp 2 Fitness

Vilket bra tips med gummibandet! Det ska jag testa!

2012-08-17 @ 11:58:27
URL: http://www.stepup2fitness.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback