Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Om Mig


 
April 2011             April 2011           Maj 2012          
 
November 2011       Mars 2012           December 2012


Jag är en 33-årig tvåbarnsmamma med sambo, villa och "allt det andra". Dotter nummer ett ”Stora A” född dec -07 och dotter nummer två ”Lilla B” född april -11. Jag arbetar dels som språklärare på högstadiet, är engagerad i skolans idrottsprofil och driver eget företag under namnet Bodycomf där jag coachar och hjälper kunder med kost och träning. Jag gillar att träna (naturligtvis), pyssla (scrappa, pärla, måla, sy…) , dricka kaffe och läsa bloggar och en del annat. Sånt som de allra flesta gillar helt enkelt.

Jag har ägnat mig åt olika typer av träning och motion sen barnsben då jag började med gymnastik och sedan höll på med det till femtonårsåldern, då det helt plötsligt blev ”för töntigt” att hoppa plint och bock. Då bytte jag raskt till aerobics och step up, och tur som jag hade var ju 90-talet den stora guldåldern för denna typ av träning. Jag blev tillfrågad om att bli instruktör och på den vägen är det, som det brukar heta. Jobbade som instruktör några år med allt mellan himmel och jord som rörde gruppträning.

Åkte därefter till USA som au pair och där fick jag upp ögonen för styrketräning. Eller nja, jag gav mig den på att skaffa magrutor, gick till ett gym och sa ”I want to have a sixpack” varpå tränaren flinade åt mig och sa typ ”that´s impossible”. Jag fick sen lära mig att tränar, det gör man inte för att det är roligt, utan för att få resultat. Äter, det gör man inte för att det är gott utan enbart för att överleva. Och helst då så lite att man just precis knappt överlever... 

Hua! Behöver jag säga att detta fick Demonen att totalt ta över mitt hjärnkontor?! Jag har, som så många andra tjejer, haft en alldeles egen liten avdelning i min hjärna där Demonen härjat runt. Demonen som jag valde att kalla den var under en period en liten svart figur som bokstavligen förföljde mig (eftersom den ju var en del av mig) såväl dag som natt och uppmanade mig att aldrig tänka på något annat än mat, vad jag ätit, vad jag skulle äta, träning, prestation och gaaah! Jag blir nästan arg nu när jag tänker på hur mycket tid den stulit av mig. Värdefull tid som jag kunde lagt på något annat. Med mycket jobb och lite hjälp från utsidan lyckades jag äntligen slå mig fri och kunde begrava Demonen långt långt ner i jorden där den ruttnade ihop och aldrig mer kommer igen. Självklart funderar jag en del på kost och träning även nu, men på ett friskt sätt!

Efter hemkomsten från landet ”over there” var jag ganska skadad i både mat- och träningstänk men lyckades alltså ta mig ur det så småningom. Träningen har fortsatt konstant under åren med lite olika inriktning. Fick för mig att köra Vätternrundan ett år, och genomförde det med bravur. Sprang Göteborgsvarvet ett annat, även det med okej resultat. Har varierat mellan spinning, boxning, afro och andra gruppträningspass men aldrig skippat styrketräningen.

Tränade som vanligt under båda graviditeterna och mådde bra av det. Bestämde mig under andra graviditeten att ”när den här bebisen är ute ska jag skaffa mig mitt livs drömkropp”. Lite diffust kan jag tycka så här i efterhand, eftersom jag inte hade varken målbild eller vägen dit klar för mig. Det viktigaste var dock att göra rätt.

Efter första bebisen gick jag till en tränare (man) i min stad och fick massa bra tips på övningar. Ja, jättebra övningar om jag hade varit man, eller möjligtvis kvinna utan barn. Övningar som med mitt uppluckrade bäcken och delade magmuskulatur var rentav galna att göra! Så gick det som det gick också, och några månader senare hade jag snett bäcken och kunde knappt gå.

Det ville jag gärna inte göra en repris på så efter andra bebisen sökte jag återigen någon som verkligen kunde hjälpa mig. Hittade ingen i min stad som verkade kunnig på gravida och nyförlösta kvinnor. Sökte vidare på nätet och hittade Olga. Efter tiden med Olga har jag gått vidare; jag har tränat mig till en kropp jag stormtrivs i, jag har fått ett stabilt blodsocker, jag har lärt mig otroligt mycket om hur just jag fungerar, jag har helt enkelt hittat hem i mig själv! Jag har utbildat mig till funktionell tränare, licensierad styrketräningsinstruktör och är alldeles snart klar med pt-utbildningen. Alla kurser genom The Academy. Jag har startat eget företag och jobbar nu med att coacha andra i behov av stöd, råd och pepp kring träning och kost. 

Jag vill få just dig att känna dig bekväm, i din kropp. Du ska ju trots allt gå runt i den resten av livet, så lär dig tycka om den eller förändra det du inte gillar! I´m here for you.


Trackback