Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lite historia

Ni visste säkert sen tidigare att vi svenskar äter mest godis av alla folk i världen. Jag läser just nu en bok om våra godisvanor och där står följande;

"...på 1920-talet sysselsätter godisindustrin mer än 5000 svenskar, vilket är lika många som är sysselsatta i nödhjälpsarbete vid den här tiden.

När sockerlarmet kommer 2001, rymmer de största påsarna fem liter och svenskarna är sedan länge bäst i världen på att äta godis.

Konfektyrindustrins främsta målgrupp är kvinnor i åldersgruppen 25-45 år, trots att denna grupp även betraktas som relativt medveten och hälsosam. Kvinnor äter mer plockgodis än män och har ett högre behov av att tröstäta. Det har bevisats i flera studier att det kan finnas en fysiologisk förklaring till detta. Kvinnor har en lägre serotoninhalt i hjärnan jämfört med män vilket associeras med depression och hunger. 40% (!!!!) av alla kvinnor i Sverige insjuknar någon gång i livet i depression som kräver medicinsk behandling enligt statistik från Socialstyrelsen" (Godis åt folket - Hedlund, Persson).

40% av alla kvinnor, det är verkligen inte klokt! Nästan hälften ju. Och att lika många människor producerar godis som arbetar med liiiite viktigare saker är ju inte heller klokt. Och att en godispåse rymmer fem liter är verkligen verkligen inte klokt! Nu blev jag lite nyfiken på att kolla upp hur mycket påsarna på affären idag rymmer. Får kanske göra ett test på fredag. Fylla hela påsen och väga den för att se på ett ungefär hur mycket det går i den. Fast vem farao ska äta allt godiset?! Det får bli fredagsgodis för hela kvarteret har jag en känsla av...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback